ARNE SLOT OVER VERTREK BIJ FEYENOORD: ‘IK WILDE BIJNA DE CLUB ZEGGEN WAAROVER HET GING…’

Arne Slot is er weer in geslaagd om een prijs toe te voegen aan zijn prijzenkast bij Feyenoord. Nadat de oefenmeester afgelopen seizoen al de landstitel binnenhengelde, won Feyenoord zondagavond ten koste van NEC (1-0) de TOTO KNVB Beker. Op de persconferentie na afloop wordt Slot gevraagd of dit een mooi sluitstuk is van drie jaar Feyenoord: “John de Wolf zei net: ‘Dat is wel leuk trainer. Je denkt dat je alle prijzen hebt gewonnen, maar je mist de Johan Cruijff Schaal.”

“Dus half augustus kun je weg?”, vraagt Valentijn Driessen op de persconferentie met een glimlach na de opmerking van Slot over de Johan Cruijff Schaal. Slot kan zijn lach niet bedwingen, waarna de oefenmeester door Driessen wordt omschreven als ‘een ambitieus mannetje’: “Zo wordt ik in de media altijd neergezet”, zegt Slot. “Maar dan probeer ik altijd aan te geven waar het kan dat ik drie jaar lang bij Cambuur gewerkt heb, dat ik vervolgens vier jaar bij AZ te werken en nu al weer drie jaar bij Feyenoord zit. Dat is voor een trainer enorm veel loyaliteit naar je club toe.”

Lees ook:

Van Hanegem doet dringend transferverzoek bij Feyenoord: ‘Hij kan de top moeiteloos aan’

Volgens Slot is er dus niets van waar dat hij komende zomer staat te springen om te vertrekken bij Feyenoord: “Vorig jaar de keuze gemaakt om een club in de Premier League af te zeggen”, waarna Slot zichzelf onderbreekt: “Ik wilde bijna de naam zeggen”, verrast de trainer zichzelf. “Uiteindelijk heb ik besloten om voor Feyenoord te kiezen. Dus ja, je kan me ambitieus noemen. Ik noem het loyaal.”

Engelse media meldden eerder dat de 45-jarige trainer een goede kans maakt om trainer te worden van Liverpool, waar Jürgen Klopp na dit seizoen stopt. Vorig jaar werd Slot nog in verband gebracht met een overstap naar Tottenham Hotspur, maar de oefenmeester koos er destijds voor om zijn contract tot medio 2026 verlengen bij Feyenoord.

2024-04-22T06:32:35Z dg43tfdfdgfd